Lezing: Help, wat zegt mijn kat?

Leer kattentaal en versterk de band met jouw kat

HET IS NIET MEER MOGELIJK AAN TE MELDEN
Er zijn geen plaatsen meer vrij

Het is niet altijd gemakkelijk om katten te begrijpen, ze gebruiken immers een andere taal om te communiceren. Als mens hebben we de neiging om onze eigen gevoelens en gedachten te projecteren op katten en zo hun gedrag te interpreteren. Dit leidt maar al te vaak tot misverstanden en frustratie, zowel bij ons als bij onze katjes. In het eerste stuk van de lezing gaan we dieper in op het begrijpen van kattentaal en het interpreteren van hun gedrag. 

We bekijken samen aan de hand van foto’s en filmpjes hoe katten communiceren en wat je allemaal kan afleiden uit bepaalde gedragingen. Na deze lezing weet je ook waarop je moet letten om te weten hoe je kat zich voelt. In het tweede stuk van de lezing concentreren we ons op de band tussen katten en hun eigenaar. We leren wat je kan doen om die band te versterken en hoe je vertrouwen kan winnen; hoe je liefde kan tonen op een katvriendelijke manier en vooral hoe onze katjes dat doen naar ons toe. Zij verstaan iets heel anders onder knuffelen en kusjes geven dan wij. We gaan ook in op de rol van spel in dit hele verhaal: waarom spelen met onze katten belangrijk is en hoe je ze kan stimuleren om voluit op te gaan in het spel.

Informatie over de lezing:
Zondag 5 mei 2019 van 9u30 – 13u
GC den egger, A. Nihoulstraat 74, 3270 Scherpenheuvel

Deelname: € 15 per persoon
Inschrijven via info@kattentehuisvergeetmenietje.be.

Jouw deelname is definitief na betaling van € 15 op rekeningnummer BE15 9731 6640 3130 tnv Kattentehuis Vergeet me nietje

Gelieve te betalen binnen de 7 dagen na inschrijving. Beperkte plaatsen beschikbaar.

De opbrengst van deze lezing is volledig ten voordele van onze opvang.

Lore Meulemans is een dierenarts met een grote passie voor katten. Het gedrag van katten heeft haar altijd geïnteresseerd en eind 2017 werd ze officieel een Felinova Cat Coach. Via consultaties aan huis helpt ze katten en hun baasjes in alle aspecten van gedrag. Dit kan gaan om hulp bij gedragsproblemen, maar ook bij verhuis, komst van een baby, introducties, training, algemene verzorging of aanschaf van kittens. Verder geeft ze ook lezingen om katteneigenaren te helpen het gedrag van hun katten te begrijpen en te respecteren.

Ga naar het onderwerp van jouw keuze:

Actuele berichten

Volg ons

Steun ons!

Steun ons en doneer makkelijk via onderstaande button. Het bedrag kun je zelf bepalen.

Doneren

Abonneer je nu op onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwtjes over onze bewoners en leuke tips en katten-weetjes.

Met het invullen en versturen van het formulier ga je akkoord met onze privacyverklaring.

Bedankt voor je aanmelding! Om je mailadres te bevestigen, heb je een mail van ons ontvangen.